Imbir, czosnek i kolendrę (jeżeli jest w ziarenkach) utrzeć w moździerzu. Kurczaka pokroić w kostkę, dodać suche składniki marynaty, dobrze wymieszać. Dodać mokre składniki (na końcu jogurt), wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju kokosowym. Na koniec dodać przyprawy i jeszcze chwilę smażyć. Do garnka wrzucić pomidory, dodać cebulę z przyprawami oraz wodę. Całość gotować przez ok. 10 minut. Zblendować na gładką masę i dodać 3 łyżki masła.
Na oleju kokosowym podsmażyć kurczaka i dorzucić do sosu. Śmietankę wymieszać z małą ilością sosu, a następnie dolać do garnka. Wymieszać i gotować razem jeszcze ok. 3 minuty.
Podawać z ryżem, można posypać zieloną kolendrą.