Makaron ze szparagami

Zdjęcie Makaron ze szparagami
  • pęczek szparagów
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek pietruszki
  • ser Grana Padano
  • makaron domowy 11 gniazdek
  • oliwa
01

Szparagi umyć, odłamać twarde końce (złamią się w odpowiednim miejscu) i pokroić na kawałki ok. 1-1.5cm, główki zachować całe. Ugotować na parze do względnej miękkości.

02

Czosnek obrać, pokroić na małe kawałki i przyrumienić na oliwie. Będzie służyć do polania gotowego dania.

03

Pietruszkę umyć, odciąć grube gałązki i poszatkować.

04

Ser potrzeć.

05

Makaron ugotować (np. w wodzie od szparagów), odcedzić i wyłożyć na talerze.

06

Dosypać resztę składników. Można posypać świeżo zmielonym pieprzem.