Meksykańskie z makaronem

Photo of Meksykańskie z makaronem

Lista zakupów

  • 4 marchewki
  • 2 papryki (czerwona i zielona)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka czerwonej fasoli
  • mała puszka kukurydzy
  • 200g mrożonego groszku
  • sok z połowy cytryny
  • łyżeczka soli, pieprz, papryka ostra
  • 1/2 łyżeczki chilli con carne

Przygotowanie

Marchew obrać i pokroić w plastry. Paprykę pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, drobno poszatkować i zeszklić na oleju kokosowym.

Wszystko wrzucić do garnka, dodać warzywa z puszek i groszek. Zalać 1.5 szklanki wody, wcisnąć sok z cytryny i dodać przyprawy.

Gotować ok. 20-30min, aż marchewki będą miękkie, a nadmiar wody wyparuje.

Podawać z makaronem tagliatelle.