Kurczaka umyć, pokroić w kostkę i zamarynować w soli, pieprzu i papryce na 10 min. Po tym czasie obsmażyć na oleju kokosowym do miękkości.
Ze szparagów odłamać twarde końce (same się złamią w dobrym miejscu), zalać wrzątkiem (części do główek) i potrzymać na ogniu przez ok. 2-3 min. Potem odcedzić i pokroić w nieduże kawałki, główki zachowując w całości.
Brokuła pokroić na różyczki i gotować 7-10 min do miękkości. Odcedzić.
Bulion podgrzać. W dużym garnku roztopić 2 łyżki masła i wsypać ryż. Obsmażać aż ryż stanie się przejrzysty. Wtedy podlewać bulionem (ok. pół szklanki na raz) i mieszać, aż cały płyn się wchłonie. Dodawać bulionu w ten sam sposób przez następne 15-17 min do czasu, gdy ryż będzie miękki. Jeżeli zabraknie nam bulionu, dolewać wrzątku i dodać jeszcze trochę masła. W międzyczasie wrzucić przyprawy.
Gdy ryż będzie miękki, dodać brokuły, szparagi i parmezan w ilości według uznania. Gotować jeszcze przez parę minut.