Pieczarki obrać i pokroić na drobne kawałki. Cebulę zeszklić na oliwie. Pieczarki wrzucić na patelnię z pół szklanki wody. Od czasu gdy się skurczą, gotować 10 min po czym dodać cebulę i pieprz czarny. Wysmażać jeszcze 5 min (aby nie były zbyt wodniste), dodając soli do smaku.
Kurczaka umyć, pokroić w kostkę i zamarynować w przyprawie złocistej na 15 min. Po tym czasie obsmażyć na oliwie do miękkości.
Makaron ugotować al dente.
2/3 makaronu wyłożyć dużą brytfankę. Na to rozłożyć kurczaka, a następnie pieczarki. Śmietanę zmieszać z przyprawami i wyłożyć na pieczarki. Całość przykryć pozostałym makaronem, a na nim rozłożyc pokrojoną w plastry mozarellę (można użyć zamiast mozarelli żółtego sera).
Piec w piekarniku przez 30 min przy 200 stopniach.