1 dynia Hokkaido
2 papryki żółte
4 marchewki
opcjonalnie żółta fasolka szparagowa
1 cebula
2 ząbki czosnku
800g kurczaka
mleko kokosowe z 200g wiórków
ok. 40g żółtej pasty curry
olej kokosowy do smażenia
Kurczaka pokroić w kostkę, posypać solą i pieprzem. Zostawić chwilę do marynowania. Dynię, marchew i paprykę pokroić na małe kawałki.
Przygotować mleko kokosowe (100g wiórków, 0.5l ciepłej wody, blendować przez minutę, odcisnąć).
W garnku rozgrzać olej kokosowy, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Wrzucić curry, po 30s dodać niedużą ilość mleka kokosowego - rozmieszać, zagotować.
Dodać kurczaka i gotować 4 minuty. Następnie wrzucić dynię, marchewkę i papryki i gotować ok. 10 min. Można polać mleka, jeżeli nie ma na czym gotować. Po tym czasie dodać pozostałe mleko, zagotować.
Podawać z ryżem basmati.